Virškinimo trakto mikrobai gali įvairiais būdais veikti jūsų sveikatą



Опубликовал: Ajjana, 23-07-2013, 12:47, Научно-познавательные / литовский, 6 696


Pastaraisiais metais tampa vis aiškiau, kad mikrobai virškinimo trakte atlieka gyvybiškai daug svarbesnį vaidmenį nei buvo manyta. Tiesą sakant, probiotikai kartu su kitais virškinimo trakto mikroorganizmais yra tokie svarbūs sveikatai, kad mokslininkai sulygino juos su „naujai pažintu organu“. Be to, moksliniai tyrimai, susiejantys virškinamojo trakto bakterijas su psichikos sveikata ir elgesiu, bei kiti tyrimai parodė, kad mikroflora taip pat turi įtakos:

- imuninės sistemos funkcijai. Biologas Sarkis Mazmanian mano, kad bakterijos gali išmokyti imuninę sistemą atskirti „šalutinius“ mikrobus ir tuos, kurie gaminasi jūsų kūne. Jo darbas kloja pamatus naujiems įvairių ligų, ypač autoimuninių, tokių kaip išsėtinė sklerozė ir Alzheimeris, gydymo būdams naudojant probiotikus. S. Mazmanian ir jo kolegos neseniai buvo apdovanoti MacArthur Foundation „Genijaus dotacija“ už organizmo, kilusio iš žmogaus kūno (priešiško fermentuotam maistui), kuris turi akivaizdžią naudą tiek gyvūnų, tiek žmogaus ląstelėms, nustatymą. Šis organizmas – Bacteroides fragillis – yra nustatytas 15–20 procentų žmonių. S. Mazmanian grupė tikisi, kad vieną dieną galės daryti bandymus su šia iš kūno kilusia bakterija žmogaus klinikinių tyrimų metu;

- genų ekspresijai. Mokslininkai atrado, kad virškinimo trakto mikroorganizmų nebuvimas ar buvimas kūdikystėje nuolat keičia genų ekspresiją. Per genų profiliavimą jie sugebėjo įžvelgti, kad žarnyno bakterijų nebuvimas pakeičia genus ir signalinius kelius, dalyvaujančius mokymosi, atminties ir motorikos kontrolėje. Tai rodo, kad žarnyno bakterijos yra glaudžiai susijusios su ankstyvu smegenų vystymusi ir vėlesniu elgesiu. Šie elgesio pokyčiai gali būti priešingi, kaip anksčiau pelės buvo neapsaugotos nuo įprastų mikroorganizmų. Bet kai tik bebakterės pelės pasiekė brandą, jų kolonizacija su bakterijomis nepaveikė jų elgesio. Panašiu būdu buvo nustatyta, kad padėdami kovoti su ligomis, probiotikai turi įtakos mūsų genų veiklai;

- cukriniam diabetui. Remiantis Danijos tyrimais, bakterijų populiacijos diabetikų žarnyne skiriasi nuo diabetu nesergančių pacientų. Diabetikai turėjo mažiau Firmicutes ir kur kas gausesnį Bacteroidetes ir Proteobacteria kiekį, lyginant su ne diabetikais. Tyrimas taip pat nustatė teigiamą Bacteroidetes koreliaciją Firmicutes bakterijai ir sumažėjusį gliukozės tolerancijos santykį. Mokslininkai padarė išvadą, kad 2 tipo cukrinis diabetas yra susijęs su žarnyno mikrofloros sudėties pokyčiais;

- nutukimui. Nutukusio žmogaus žarnyno bakterijų sudėtis paprastai skiriasi nuo lieso žmogaus. Tai yra viena iš aktualiausių probiotinių tyrimų sričių iki šiol. Esmė yra ta, kad atkurti savo žarnyno florą turėtų būti svarbu, jei jūs stengiatės numesti svorio;

- autizmui. Normalios žarnyno floros kūrimas pirmąsias 20 dienų ir vėliau vaidina svarbų vaidmenį kūdikio imuninės sistemos brendimui. Taigi kūdikių, kurių žarnyno flora sutrinka, imuninė sistema lieka pažeista. Tada atsiranda ypač didelė rizika susirgti ADHD, autizmu, gali kilti mokymosi sunkumų, ypač jei kūdikiai yra paskiepyti prieš atkuriant pusiausvyrą jų žarnyno floroje.

Jūsų žarnyno flora nuolat puolama

Žarnyno bakterijos yra jautrios Jūsų mitybai ir gyvenimo būdui. Jeigu jūs valgote daug cukraus, rafinuotų grūdų ir genetiškai modifikuotų maisto produktų (t. y. perdirbtų maisto produktų, visų rūšių gėrimų, nes jie paprastai yra prisotinti aukštos fruktozės kukurūzų sirupo ir / ar sojų, kurie abu yra pirminiai GE augalai JAV ), Jūsų žarnyno bakterijos bus pažeistos. Perdirbti maisto produktai apskritai sunaikina sveiką mikroflorą ir mieles. Žarnyno bakterijos taip pat labai jautriai reaguoja ir gali būti padaryta žala vartojant / naudojant:

antibiotikus, nebent tai labai būtina (ir kai juos vartojate, įsitikinkite, kad saugote savo žarnas su fermentuotais maisto produktais ir / arba probiotiniais papildais);
mėsos ir kitus gyvūninius produktus, kai CAFO gyvuliai reguliariai šeriami mažomis dozėmis antibiotikų, be to, genetiškus grūdus, kurie taip pat buvo susiję su žarnyno floros naikinimu;
perdirbtus maisto produktus (pernelyg didelis kiekis cukraus, kartu su kitomis „negyvomis“ maistinėmis medžiagomis, maitina patogenines bakterijas);
chloruotą vandenį;
antibakterinį muilą;
žemės ūkio chemines medžiagas.



Kaip optimizuoti savo žarnyno florą

Atsižvelgiant į tai, kad maždaug 80 procentų imuninės sistemos yra žarnyne, sveikų bakterijų atnaujinimas yra svarbus beveik visų ligų prevencijai – nuo peršalimo iki vėžio. Norint jas atnaujinti rekomenduojamos šios strategijos:

1. Venkite perdirbtų rafinuotų maisto produktų mityboje;

2. Valgykite tradiciškai (pačių) fermentuotą, nepasterizuotą maistą: Fermentuotas maistas yra geriausias būdas optimizuoti virškinimą tol, kol Jūs valgote tradiciškai gaminamą ir nepasterizuotą maistą. Kai kurios naudingosios bakterijos randamos fermentuotame maiste taip pat yra puikus sunkiųjų metalų ir pesticidų junginių chelatorius, kurie turės teigiamą poveikį sveikatai sumažindami Jūsų toksikacijos lygį. Sveikas pasirinkimas yra:


fermentuotos daržovės;
„lassi“ (indiškas jogurto gėrimas, tradiciškai geriamas prieš pietus);
raugintas pienas, pvz., kefyras;
„natto“ (fermentuotos sojos).


Tai yra geriausia, jei norite valgyti įvairų fermentuotą maistą siekdami padidinti gaunamų bakterijų įvairovę. Fermentuotos daržovės yra puikus būdas naudingoms bakterijoms patekti atgal į mūsų žarnyną. Ir, skirtingai nuo kai kurių kitų fermentuotų maisto produktų, jos dažniausia būna skanios.

Šie produktai turi ir papildomos naudos, nes taip pat gali būti puikus vitamino K2 šaltinis, jei Jūs fermentuojate patys, naudodami tinkamą raugą. Mes išbandėme aukštos kokybės fermentuotų ekologiškų daržovių mėginius, pagamintus iš mūsų specialaus raugo, ir tradicinėje porcijoje (maždaug nuo dviejų iki trijų uncijų), buvo ne tik 10 trilijonų naudingųjų bakterijų, bet ir 500 mcg vitamino K2, kuris, kaip dabar žinome, yra kritiškai svarbus sudedamasis tiek vitamino D, tiek ir kalcio elementas . Dauguma aukštos kokybės probiotinių papildų Jums suteiks tik dalį naudingųjų bakterijų, randamų namuose fermentuotose daržovėse, todėl tai ekonomiškiausias būdas optimaliai žarnyno sveikatai.

3. Rinkitės aukštos kokybės probiotinius papildus. „Nors aš nesu didelis didelio kiekio papildų vartojimo šalininkas (nes tikiu, kad didžioji maistinių medžiagų dalis turi atkeliauti iš maisto), probiotikai yra išimtis, jei nenorite valgyti fermentuotų maisto produktų reguliariai“ – sako Dr. Mercola.

Žarnyno floros puoselėjimas yra vienas iš optimalios sveikatos pagrindų

Tyrimai rodo, kad bakterijų kolonijos, gyvenančios Jūsų žarnyne, gali vaidinti pagrindinį vaidmenį vėžio, astmos, alergijos, nutukimo, diabeto, autoimuninių ligų ir net smegenų, elgesio ir emocinių problemų, tokių kaip ADHD, autizmo ir depresijos, vystymesi. Suvokiant, kad žarnyno ir smegenų ryšys yra pripažįstamas kaip pagrindinis fiziologijos ir medicinos principas ir kad nėra jokių virškinimo įtakos neurologinėms ligoms įrodymų, nesunku suvokti, kad žarnyno bakterijų pusiausvyra gali vaidinti lemiamą vaidmenį Jūsų psichikai ir elgsenai.

Turint tai omenyje, turėtų būti visiškai aišku, kad Jūsų žarnyno floros maitinimas yra ypač svarbus nuo lopšio iki kapo, nes dėl nelabai suprantamų priežasčių Jūs turite dvejas smegenis: vienas kaukolės viduje ir vienas žarnyne, ir kiekvienoms iš jų yra svarbus jų atitinkamas maitinimas. Fermentuotas maistas turi būti jūsų pagrindinė strategija, bet jeigu Jums nepatinka fermentuoto maisto skonis, probiotikų papildų vartojimas yra tikrai patartinas.

Šaltinis

http://healthimpactnews.com/2013/study-you...brain-function/


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

© 2024 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos